dimecres, 16 de febrer del 2011

Despertant amb els iaios

Aquell matí era la iaia qui el despertava en un llit que no era el de sempre, els seus pares se’n havien anat de viatge i durant uns dies es quedaria a casa d’aquella parella feliç de cabell blanc que sempre el tractaven amb veu dolça.
- Va fill, ja és hora d’aixecar-se, com has dormit?
- Ahir em va costar molt adormir-me iaia, no estic acostumbrat a gitar-me tan aviat i, sinó estic al meu llit...Quina hora és? (de fons és sent... dong....dong...)
- Ara deuen tocar les vuit. Et deixo aquí la roba i vaig a preparar-te l’esmorzar, vols que t'ajude a vestir-te?
- Iaia...ja sóc gran! (ella va somriure)
- T'esperem baix, no tardes molt!
Va encendre la llum de la tauleta de nit i es va començar a vestir, el llit només grunyia i els peus no li tocaven al terra. Va sortir al passadís en direcció al bany per a rentar-se la cara, i mentre pensava com de freda estava l’aigua, sentia el soroll de la cassola on la seva iaia calentaria la llet, i és que a aquella casa encara no havia arribat microones.
Al arribar baix a la cuina el seu iaio ja s’estava untant el pa amb el codonyat que tant li agradava pel matí. No era normal que encara estés a casa, ja que el sol ja feia estona que havia despuntat i quan tenia molta feina a la finca se’n anava a primera hora, però era una setmana especial, el iaio tenia el nét a casa i també volia començar el dia amb ell.
Van esmorzar i després va pujar a rentar-se les dents, pentinar-se (la iaia sempre deia que s’havia de sortir ben “aseat” de casa), va agafar la motxilla que tant li pesava, i va tornar a baixar les escales. Ella ja l’esperava mentre es fregava les mans al davantal per fer-li la revisió.


- Quin nét més guapo que tinc, segur que enamores a totes les xiques de la classe!
- Si iaia....


El soroll de la cortina de la cuina anunciava que el iaio ja sortia, els dos el van abraçar i besar,  li van desitjar un bon dia., i tot seguit ell va pegar un petit vot i es va col·locar bé la motxilla disposat a dirigir-se cap a l’escola.

- Ens veiem a dinar!
- Porta’t bé i no facis enfadar a la mestra!
- No...



4 comentaris:

  1. estas fet tot un escriptor nen!

    Clara

    ResponElimina
  2. Crec que tots hem compartit uns iaios semblants. Quan no hi són encara els volem més. :)

    ResponElimina
  3. Totalment d'acord, els iaios sempre són molt especials...

    ResponElimina